Mange har nok fått med seg at det nå foregår en storstilt dugnad i gruveåsen som omkranser vår kjære hjemby. En driftig dugnadsgjeng bestående av ekte Kongsbergpatrioter har hittil lagt ned mange tusen dugnadstimer for å rydde frem og redde viktige kulturminner fra gruvetiden fra å forsvinne helt.

Fantastisk initiativ
ASVO-Kongsberg AS syntes initiativet med en dugnad i gruveåsen var helt fantastisk, og vi ønsket å være med å bidra. I fjor høst lagde vi derfor opp en kleskolleksjon med et tydelig støttebudskap, hvor man ved å kjøpe et plagg kan være med å bidra selv om man fysisk ikke kan være tilstede.

Overskuddet pr solgte plagg går uavkortet til den driftige gjengen, noe som bidrar til at de bl.a kan kjøpe inn nødvendig utstyr  de trenger for å kunne drifte videre.

Over all forventning
Salget av plaggene har gått over all forventning, og tirsdag ettermiddag tok en gjeng fra ASVO-Kongsberg AS turen opp til dugnadsgjengen med egenbakt kake, kaffe, boller og gavesjekk for å overrekke overskuddet på hele 8000 kr, noe som naturligvis ble satt stor pris på av den flinke og blide dugnadsgjengen.

Veldig takknemlige

F.v: Tor Magnus Anfinsen, Geir Loe Winsrygg og Ståle Skau fra ASVO-Kongsberg AS Foto: Runar Halling

To av ildsjelene og initiativtakerne til dugnaden, Geir Loe Winsrygg og Tor Magnus Anfinsen, kunne ikke vært mer fornøyde. Med 8000 blanke kroner gitt fra lokalbefolkningen som har handlet patriotplaggene, er dette midler som kommer veldig godt med.

-“Det er så artig å se at folk bryr seg. Det å se folk gå rundt med et budskap om at de støtter vedlikeholdet vi holder på med, gir stor motivasjon til å fortsette videre. Jeg må få takke til alle som har bidratt ved å kjøpe seg en hettegenser eller t-skjorte fra ASVO “, uttaler Winsrygg.

Men her er det vi som skal takke.

Dugnadsgjengens innsats vil glede mange i generasjoner fremover og er et viktig ledd med tanke på å bevare byhistorien vår. Det er dette som har gjort Kongsberg til hva det er i dag!

Takk for at dere tar vare på Kongsbergs’ arvesølv og kulturarv!

Kake bakt ved ASVO-Kongsberg AS

Ønsker du å bidra?
– Dugnadsgjengen møtes hver tirsdag gjennom sesongen. Søk de opp på facebook
https://www.facebook.com/groups/Kongsberghjerte/

– Bidra i Spleisaksjonen som pågår for dugnadsgjengen.
https://www.spleis.no/project/97710

– Ønsker du å kjøpe hettegenser/t-skjorte får du tak i disse på ASVO-torget.