Hils på martine og jonas

Møt to av de mange dyktige folkene som deltar på AFT hos ASVO-Kongsberg: Martine Wedvik og Jonas Lurdalen

For Martine har månedene hun har vært tilknyttet ASVO-Kongsberg AS vært svært utslagsgivende og hun vet ikke helt hvor hun skal begynne da vi ber henne fortelle hva det beste med ASVO er:
 
“ASVO har vært helomvendende i livet mitt rett og slett” innleder Martine entusiastisk og fortsetter like ivrig: “Jeg føler på en kjempemestring av å være her. Jeg trives utrolig godt med alle som jobber her, fra ansatte til kursdeltakere.”
 
Med en bakgrunn som barne- og ungdomsarbeider føler Martine at hun får brukt litt av den omsorgsbiten det innebærer.
“Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker og se at andre mestrer ting og lykkes og utvikler seg. Samtidig føler jeg også at er med og bidrar med noe og at jeg får det til, og det gir meg utrolig mye energi. Jeg gleder meg til å stå opp og dra på jobb. Jeg får ikke fullrost ASVO nok, det er helt fantastisk!”
 
Jonas på sin side synes det beste med ASVO er at de tar hånd om hver enkelt person.
“De ordner opp og ser hver enkelt person for hva de gjør best og hva de kan gjøre bedre. I tiden min hos ASVO har jeg har lært å se utfordringer, løse dem og ta ansvar. Ta i et tak”, forklarer han.
 
Tre dager i uken er Jonas i praksis hos Ulefos. Med en studiebakgrunn innen blant annet urmakerlinja er det å jobbe med mekaniske deler, givende.
 
Martine på sin side har deler av sin arbeidspraksis ved Eiker Vekst, en tilsvarende bedrift som ASVO-Kongsberg. Arbeidet er svært lærerikt.
“Jeg har lært masse. Jeg har lært mye om meg selv. Jeg føler at jeg kan være med å bidra og se resultatet på at jeg får til det jeg kan. Det er det jeg har vokst så veldig på.
 
Samtidig må jeg si at det støtteapparatet som jeg har herfra bak meg, er utrolig viktig. De har vært med meg hele veien. Det har vært utrolig avgjørende. Så det handler om at jeg har lært at jeg kan mer enn jeg tror. Det er en ganske stor mestringsfølelse. Det å se min egen utvikling er veldig givende, både personlig og kunnskapsmessig.”
 
Martines største ønske nå er å bli assistent i en vekstbedrift, eller tilsvarende.
“Det er det jeg vil. Jeg har alltid likt å jobbe med mennesker, det var derfor jeg utdannet meg som barne- og ungdomsarbeider. Det kom frem igjen nå som jeg har vært her”