I siste del av Uke 9 er det i tradisjonen tro igjen klart for KongsbergMarken, arrangementet som har røtter tilbake til 1633. Dette gjør det dermed til et av Norges eldste arrangement som fortsatt arrangeres.

I fjor stod hele arrangementet, av ulike årsaker, i fare for å ikke bli gjennomført, noe som vekket et sterkt engasjement i Kongsbergbefolkningen. En gruppe bestående av b.la en flink gjeng fra ASVO-Kongsberg AS kastet seg rundt på kort varsel og laget en «MiniMarken» som sørget for at den nesten 400 år gamle tradisjonen ble opprettholdt, noe som endte opp som en kjempesuksess.

Nye tider
Tiden med «Marken» som vi tidligere kjenner den er nok forbi, men ASVO-Kongsberg AS stiller igjen opp og arrangerer også i år KongsbergMarken.

“Vi satser på en god gammeldags familievennlig Marken med aktiviteter og torghandel hvor godt og variert utvalg av produkter og boder står i fokus. Blant disse finner man såklart Bommenpølser, Viggos’ smulteringer, deilige spekepølser og mange andre spennende boder og familievennlige aktiviteter. Rett og slett god gammeldags markensstemning:)” uttaler Markensgeneral Liv Nørdsti ved ASVO-Kongsberg AS

“I fjor var det bare blide fjes å se, og et tydelig ønske om at vi skulle fortsette å arrangere. Tradisjoner er jo til for å opprettholdes, derfor kjører vi på igjen i år” uttaler Nørdsti med et smil

Arrangementet avholdes på Nytorget på Vestsiden av Kongsberg i tidsrommet 27-29 februar.

Åpningstider:
Torsdag – fredag kl. 10.00 – 19.00

Lørdag kl. 10.00 – 17.00

Andre arrangører også
I tillegg avholder både Bergverksmuseet, Kongsberg spel- og dansarlag, Kanalbruket Retro Antikk og Samlermesse m.fl arrangementer iløpet av uken rundt om i byen.

Besøk KongsbergMarken på facebook for mer informasjon facebook.com/kongsbergmarken

Meld din interesse for arrangementet her

(for program andre arrangementer i byen under marken, se på bildene under)