Ringen er sluttet

Husker du historien om Silje? Hun som av ulike årsaker slet med å komme seg inn i arbeidslivet, men som fikk en ny sjanse takket være ASVO-Kongsberg og Kopisenteret?

Vi tok turen ned for å høre hvordan det går med henne i dag.

f.v: Profileringsdesigner Silje Karoline Vik Thoresen og veileder Silvia Skårvik

Slet med helsa, men ga ikke opp

Etter at Silje fikk barn slet hun med stadig dårligere helse og fibromyalgi, noe som bidro til at det ble vanskelig for henne å skaffe seg en jobb.

Gjennom avklaringstiltaket AFT ved ASVO-Kongsberg fikk Silje muligheten til en arbeidsutprøving på Kopisenteret i november 2018, noe som skulle vise seg å bære frukter.

Faksimile fra Laagendalsposten 28.10.19

Etter kort tid ble det i samarbeid med Kopisenteret lagt opp et 2-års lærlingeløp. I forrige uke besto hun svennebrevet med glans og hun er nå utdannet Profileringsdesigner.

-Hadde det ikke vært for det gode samarbeidet ASVO-Kongsberg har med Kopisenteret vet jeg ikke hvor jeg hadde vært i dag

– Silje Karoline Vik Thoresen

Takknemlig

Hun er svært takknemlig for at veileder Silvia Skårvik på ASVO-Kongsberg og Bjørn Johannesen ved Kopisenteret gav henne muligheten da veien tilbake for å delta i arbeidslivet så veldig vanskelig ut.

God stemning da alle involverte parter møttes igjen. f.v: Silje Karoline Vik Thoresen, Daglig leder Bjørn Johannesen ved Kopisenteret og veileder Silvia Skårvik ved ASVO-Kongsberg AS

Viktig å ikke gi opp

Silje har en klar melding til de som sliter med å finne seg jobb, det finnes håp. – Mitt beste råd er at man må bare være flink til å gripe sjansen når den først dukker opp, slik det var i mitt tilfelle.

Plutselig faller ting på plass, men det skjer ikke uten egeninnsats og hardt arbeid. Nå har hun endelig en fast 100% stilling og ser lyst på fremtiden.

-Mitt beste råd er at man må  gripe sjansen når den først dukker opp

Silje stortrives i sin hverdag som profileringsdesigner ved Kopisenteret.

Strålende fornøyd

Silje kan ikke få fullrost nok det gode arbeidsmiljøet de har på Kopisenteret. Hun stortrives med sine kollegaer og  arbeidsoppgavene. –Til og med  lønna er jeg fornøyd med,  det er det ikke alle som kan si forteller hun med et stort smil

Nye spennende utfordringer

Som fast ansatt kommer også nye utfordringer. Nå skal Silje selv følge opp en ny praktikant fra ASVO-Kongsberg.

Det blir spennende å selv være den som skal motivere, lære og følge opp noen.

– Jeg gleder meg veldig, og tror at dette vil bidra til at jeg vokser som menneske avslutter Silje.

Vi ønsker henne all lykke til videre:)